Over ons

Mijn naam is Said Essatibi en ik ben opgeleid tot psycholoog in Marokko. Verder ben ik in Nederland opgeleid tot orthopedagoog, GZ- psycholoog, psychotherapeut en transcultureel systeemtherapeut.

De postdoctorale opleidingen in psychologie, psychotherapie en systeemtherapie hebben mijn kennis over de psychiatrie in het algemeen en transculturele psychotherapie in het bijzonder vergroot.

Door mijn culturele achtergrond en vakinhoudelijke kwaliteit kan ik de problematiek van deze doelgroep zorgvuldig diagnosticeren en behandelen. Ik geef voornamelijk behandeling aan mensen waarbij cultuurspecifieke factoren van belang zijn bij het ontstaan en aanhouden van hun psychische problemen.

Ervaring

Met mijn ruime ervaring van 17 jaar in de reguliere en transculturele GGZ heb ik veel therapeutische vaardigheden geleerd op het gebied van het diagnosticeren en behandelen van allochtone en autochtone patiënten. Ik heb diverse individuele en groepstherapieën gegeven binnen de K&J en volwassen psychiatrie.

Kwalificaties

  • Geregistreerd Big  GZ- psycholoog, nr: 69062998425
  • Geregistreerd Big psychotherapeut, nr: 89062998416
  • Geregistreerd als kind en jeugd psycholoog NIP

Ik ben lid van

Transculturele deskundigheid

Naast mijn cultuursensitieve werkwijze , waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke culturele kaders van de cliënt, hanteer ik diverse behandelmethoden vanuit verschillende referentiekaders zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgericht therapie, inzichtgevende psychotherapie, systeemtherapie, groepstherapie en trauma behandeling door middel van EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing). Samen met cliënt en afhankelijk van zijn problematiek wordt gekozen voor een aangepast behandelinterventie.

Samenwerken

Ik werk samen met:

- Adil Arabou, verpleegkundig specialist, BIG- nummer: 09057253130

Psychologisch Praktijk heeft een samenwerkingsverband met Care & Joy B.V.